Groepen

Kinderopvang ’t Blocky heeft drie stamgroepen: een babygroep, een peutergroep en een combi groep. 

Op de babygroep worden maximaal 12 kinderen per dag opgevangen in de leeftijd van 0-2,5 jaar, onder begeleiding van twee of drie pedagogische medewerkers. In deze groep staat rust en regelmaat voorop. Ieder kindje volgt zijn eigen ritme, zoals hij dat thuis ook gewend is. Naarmate ze ouder worden, gaan ze mee met het dagritme van de Startblocky's. De ruimte en het speelgoed is volledig afgestemd op de behoeften van een baby. Als de kinderen de leeftijd van 2,5 jaar bereikt hebben, stromen ze door naar de peutergroep.

Op de peutergroep worden maximaal 16 kinderen per dag opgevangen in de leeftijd van 2-4 jaar, onder begeleiding van twee of drie pedagogische medewerkers. Het verschil tussen leeftijdsfases is bij deze groep soms erg groot. Er zitten kindjes die net van de babygroep komen, "echte dreumesen", en "bijna" peuters. Zo kunnen de jongere kinderen veel leren van de oudere kinderen en andersom. Ze leren samen spelen, delen, respect hebben voor elkaar.

 

Op de combi groep worden maximaal 14 kinderen per dag opgevangen in de leeftijd van 3-6 jaar. In deze groep zitten de " oudere" peuters die langzaamaan worden voorbereid op de basisschool. Zo leren ze nog meer samen spelen, samen delen, zindelijk worden, zelfstandig zijn, naar elkaar luisteren, zodat als ze straks naar school gaan kunnen " uitvliegen" met een fijn, vertrouwd gevoel wat ze bij ons hebben geleerd.