Groepen

Kinderopvang ’t Blocky heeft drie stamgroepen: een babygroep, een verticale groep en een peutergroep.

Op de babygroep “de Startblocky’s” worden maximaal 12 kinderen per dag opgevangen in de leeftijd van 0-2 jaar, onder begeleiding van twee of drie pedagogische medewerkers. In deze groep staat rust en regelmaat voorop. Ieder kindje volgt zijn eigen ritme, zoals hij dat thuis ook gewend is. De ruimte en het speelgoed is volledig afgestemd op de behoeften van een baby.

Op de verticale groep “de Blockhut” worden maximaal 16 kinderen per dag opgevangen in de leeftijd van 0-4 jaar, onder begeleiding van twee of drie pedagogische medewerkers. Het verschil tussen leeftijdsfases is bij deze groep soms erg groot. Er zitten kindjes die net van de babygroep komen, "echte dreumesen", en "bijna" peuters. Zo kunnen de jongere kinderen veel leren van de oudere kinderen en andersom. Ze leren samen spelen, delen, respect hebben voor elkaar.

Op de peutergroep “de Blockentoren” worden maximaal 14 kinderen per dag opgevangen in de leeftijd van 2-4 jaar. In deze groep zitten de "oudere" peuters die langzaamaan worden voorbereid op de basisschool. Zo leren ze nog meer samen spelen, samen delen, zindelijk worden, zelfstandig zijn, naar elkaar luisteren, zodat als ze straks naar school gaan kunnen "uitvliegen" met een fijn, vertrouwd gevoel wat ze bij ons hebben geleerd.

’t Blocky is zodanig ingericht dat de kinderen van babygroep en verticale groep, op de begane grond, elkaar kunnen ontmoeten.

Dit kan zijn in de eigen of aangrenzende groepsruimte, doordat de deur tussen twee groepsruimtes letterlijk wordt opengezet. De speelruimte wordt vergroot en biedt meer mogelijkheid om andere vriendjes of broertjes/zusjes uit een andere groep te ontmoeten en ander speelgoed te ontdekken. Vooral de baby’s krijgen een bewegingsruimte met de nieuwe uitdaging en nieuwe materialen.

De peutergroep zit boven en beschikt over 2 ruimtes. De ene ruimte is voor het rustig eten, boekje lezen, knutselen etc. De andere ruimte is om vrij te spelen. Mocht de groep het toelaten qua kind-ratio dan kunnen wij ervoor kiezen om de oudste peuters mee te nemen naar boven voor een activiteit.

Het uitbreiden van speelruimte, spelaanbod en leefruimte vergroot de onderlinge contacten tussen de kinderen, geeft vertrouwen in de hele locatie en het gevoel van ‘samen zijn’!